

Mamia Company
Mamia Company on vuonna 2014 perustettu nykytanssiteatteri jonka ovat perustaneet aviopari koreografi, ohjaaja Nina Mamia ja näyttelijä, ohjaaja Kasperi Nordman.
Companyn jäsenet ovat kaikki pitkän kokemuksen omaavia taidealan ammattilaisia, joita yhdistää laaja-alainen kiinnostus näyttämötaiteeseen.
Meitä kiinnostavat aikakautemme ilmiöt, ihmisyyden tila ja yhteiskunta. William Shakespearen sanoin: "Esiintyjän tehtävä on aina ollut ja on vastakin pitää peiliä luonnon kasvojen edessä. Osoittaa hyveelle sen piirteet, pilkata pahaa ja osoittaa aikakaudelle ominainen henki ja tavat."
Teemme teoksia eri kohderyhmille, niin aikuisille kuin lapsille. Jokaiseen esitykseen liittyy tilattavissa oleva työpaja teoksen teemoista. Työpajat räätälöidään tilaajan toiveen mukaisiksi.
Mamia Company on tähän mennessä luonut 27 kpl kantaesitysteosta ja kiertänyt 30:ssä kaupungissa niin aikuisille kuin lapsillekin suunnatulla ohjelmistolla.

Company on edustanut Suomea Pohjois-Amerikan toiseksi suurimmilla esittävän taiteen festivaalilla Washington D.C:ssä Yhdysvalloissa Sammakkolammikko – teoksellaan vuonna 2019.
Mamia Company on UNESCON sisällä toimivan kansainvälisen tanssijärjestön; International Dance Council CID sekä ASSITEJ Suomi -jäsen. Toimintaamme tukee Vantaan kaupunki.
Ydinryhmä
Nina Mamia on näyttämötaiteen ammattilainen, jolla on pitkä ja monimuotoinen kokemus taidealalta. Mamia on toiminut koreografina, ohjaajana, tanssija-näyttelijänä vapaissa ryhmissä ja tehnyt koreografioita näytelmiin eri kaupunkien teattereissa.
Mamialla on myös kahdenkymmenen vuoden kokemus kiertueteatterissa toimimisesta. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut Mamia Companyn taiteellisena johtajana, koreografina ja esiintyjänä sekä kuusi vuotta VanDance - festivaalin taiteellisena johtajana. Nina on myös Yhteisltanssii rt:n hallituksen jäsen.
Nina opettaa Vantaan Tanssiopistossa, Helsingin harrastamisen mallin erityisryhmien tunteja, Vipeltävän Siilin vauva- ja taaperotemppuilua sekä Jaatisen majan erityisryhmiä. Tanssi ja teatteria hän on opettanut yli kaksikymmentä vuotta. Mamia on koulutukseltaan koreografi TaM, teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, sisustussuunnittelija SISAK ja hänellä on myös tanssinopettaja opintoja Turun Taideakatemiasta.
Kasperi Nordman on Drama Studio Londonista vuonna 1999 valmistunut näyttelijä. Nordman on toiminut näyttelijänä eri kaupunkien teattereissa mm. Kansallisteatterissa ja Oulun kaupungin teatterissa sekä vapaissa ryhmissä.
Viimeisen viidentoista vuoden aikana Nordman on laajentanut osaamistaan ohjaamisen, käsikirjoittamisen, äänisuunnittelun ja tanssitaiteen parissa. Kasperi toimii Mamia Companyn toiminnanjohtajana, ohjaajana, käsikirjoittajana sekä esiintyjänä. Hän myös vastaa VanDance - festivaalin teknisestä tuotannosta.
Jarmo Wideman, graafinen suunnittelija, joka on tehnyt alusta asti kaikki Mamia Companyn graafiset suunnittelut.
Aliina Lindroos on vapaan kentän tanssitaiteilija, teatteritaiteen maisteri ja tanssinopettaja. Hän on työskennellyt kansainvälisten koreografien ja ryhmien kuten Marguerite Donlonin, Raimund Hoghen, Protein Dance Companyn ja Irish Modern Dance Theatren kanssa. Ulkomailla asuessaan hän on saanut ilokseen opiskella ja harjoitella muun muassa Pina Bausch, Hofesh Shechter ja Punchdrunk tanssijoiden opeissa.
Muutettuaan Helsinkiin 2020 hän on työskennellyt Elsa Heikkilän ja Laura Lehtisen Luokkahankkeessa, jonka keskiössä on ruumiillisuuden ja luokan välisen suhteen näkyväksi tekeminen. Aliina tanssii myös Mamia Companyn SURUSSA teoksessa.
Timo-Pekka Luoma on näyttelijä, joka pyrkii intohimoisesti aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen rakkaudesta lajiin. Timo-Pekka uskoo tukemiseen ja kannustamiseen yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Antamalla saa. Timo-Pekka on työskennellyt teatterin, elokuvien, televisio-, ja äänitöiden parissa ammattilaisena jo vuosikymmeniä. Teatterialan korkeakoulututkinto on hänen kaiken taiteellisen tietämyksen perusta ja tuki.
Timo-Pekka rakastaa luontoa. Kaikenlainen ulkoilu ja siitä nauttiminen eri ulkoilulajien piirissä lämmittää hänen sydäntä. Hän rakastaa perhettään, eläimiä, metsiä, vuoria, myötätuntoa ja matkustamista. Maailmassa ei ole koskaan liikaa onnea, joten Timo-Pekka kannustaa myös sen etsimistä. Timo-Pekalla on laaja taito ja kokemus myös suoran taiteellisen työn ulkopuolelta, ja siksi hän pystyy hyvin monenlaisiin rooleihin. Hän on toiminut jo vuosikymmeniä logistiikkatyössä ja omaa vahvan ammattitaidon myös sen osalta. Timo-Pekka pitää myös laulamisesta ja on fyysisesti valmis vaativiin rooleihin. Timo-Pekka on innokas tekijä, jolla on halu työskennellä elokuvien, teatterin ja taiteen parissa.
Janne Suutarinen on teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hän on ohjannut useissa kaupunginteattereissa ja vapaissa ryhmissä sekä kirjoittanut käsikirjoituksia, näytelmiä ja librettoja. Suutarinen on näytellyt mm. tv-sarjoissa, kuten Kotka 10, Piiritys ja Ministeri. Hänen viimeisimpiin teatteritöihinsä lukeutuu pimeänä teatterina toteutettu Otteita Haitekstistä. Koulutukseltaan hän on teatteritaiteen maisteri, ja hänellä on taustaa myös elokuva-alalta ja toimittajan töistä. Hän on toiminut myös esiintymis- ja viestintätaitojen kouluttajana sekä opetustehtävissä.
Arttu Peltoniemi on tanssitaiteilija, joka on aloittanut tanssimisen vasta myöhäisellä teini-iällä. Lapsuuden liikunta harrastukset akrobatia ja taistelulajit kuitenkin nopeasti auttoivat Peltoniemen palkallisiin tehtäviin, joista ensimmäinen merkittävä oli vuonna 2011 ensi-iltansa saanut Robin Hood ooppera, missä Peltoniemi teki sheriffin verikoiran roolin. Työllistyttyään allalla vuodet 2011-18
Peltoniemi päätti vihdoin opiskella. Hän teki tanssi ja pedagogisia opintoja 3 vuotta Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Vuonna 2022 Peltoniemi palasi pääkaupunki seudulle, jossa hän toimii freelance tanssijana ja tanssinopettajana. Peltoniemi on aktiivi jäsenenä RaakaaTradia Ry:ssä ja Mamia Companyssä. Peltoniemen viime vuosien omat taiteelliset tuotannot ovat käsitelleet esihistoriallista tanssia ja kansantanssin uudenlaista lukutapaa.
Johanna Peltonen, esitystaiteilija, runoilija. Johanna Piritta Peltonen on Rovaniemellä syntynyt esitystaiteilija ja runoilija. Hän on työskennellyt pääasiassa esiintyjänä vapaan kentän produktioissa, mutta myös ohjannut, käsikirjoittanut, tuottanut ja fasilitoinut työpajoja. Peltonen valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi 2003 kirjallisena lopputyönään "Ihon dramaturgia". Tärkeimpiin töihin kuuluvat Tyyppi vs tulitikku, esineteatterin rajoja tutkiva kymmenen tilalähtöisen sooloesityksen sarja 2015 ja traumoja käsittelevä spoken word-teos "Disorder" 2019.
Peltonen on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ympäri Suomea sekä Ruotsissa, Islannissa, Venäjällä, Unkarissa, Kanadassa ja Intiassa. Peltonen oli Nuoren Voiman Liiton debytanttirunoilija 2012. Hänen runojaan on julkaistu myös Tuli&Savussa 2009 ja Joelle Taylorin blogissa 2018. Peltonen liittyi Mamia Companyyn 2024.
Ruben Dario Petteri Rissanen, valosuunnittelija, aloitti teatteriuransa Kansallisteatterin lavalla vuonna 2011 lapsitanssijana Hanna Brotheruksen ohjaamassa nykytanssiteoksessa Paperiankkuri. Sittemmin hän on toiminut yrittäjänä ja työskennellyt musiikki- ja tanssiteosten teknisenä asiantuntijana useissa tuotannoissa ympäri Suomen.
Rissanen on tehnyt valosuunnittelun Mamia Companyn viimeisimpiin aikuisille suunnattuihin teoksiin; SURUSSA 2024 sekä KIRKUI 2025.
Tuomas Rounakari, on viulisti, säveltäjä, etnomuskologi ja kouluttaja. Rounakari on tutkinut suomalais- ugrilaisten ja arktisten kansojen rituaalista musiikkia sekä toiminut merkittävästi karjalaisen itkuvirsiperinteen elvyttäjänä. Hän on säveltänyt musiikkia elokuviin, TV:lle ja teattereille. Hän oli folk-metallia soittavan Korpiklaani-yhtyeen jäsen (vuodesta 2012 vuoteen 2022) sekä alkuperäiskansojen kanssa yhteistyötä tekevän teatteriryhmä Ruska Ensemblen perustajajäsen. Korpiklaanin, soolouransa ja teatteriproduktioiden kautta Rounakari on yksi Suomen aktiivisimmin ulkomailla esiintyvistä viulisteista.
Tuomaksen musiikkia on kuultu kaikissa Mamia Companyn PSYYKEN TRIPTYYKKI -teoksissa.Mamia Company tarjoaa monipuolisia koulutuksia ja työpajoja eri kohderyhmille sekä näyttämötaiteen ammattilaisille. Companyn jäsenillä on laaja ja pitkä kokemus erilaisten ryhmien opettamisesta, ja panostamme pedagogiseen osaamiseen kaikilla näyttämötaiteen osa-alueilla.